My Mind my Soul my Bass

*Klik linksboven voor het menu

Welkom op mijn website!

Wanneer iemand mij vraagt wat ik nou eigenlijk doe als muzikant dan verwijs ik ze altijd maar naar deze website. “Speel je in een bandje?” is de meest gestelde vraag. Het is voor mij niet in het kort uit te leggen wat ik allemaal doe en wat ik allemaal heb gedaan en vind het vaak ook nog eens ongemakkelijk als ik er over praat. Misschien omdat ik in het verleden vaak niet serieus werd genomen en men altijd maar een beetje lacherig deed omdat ze dachten dat ik het allemaal verzon of gewoon niet wisten wat ze er mee aan moesten. Tegenwoordig heb je sociale media en kan je me op de voet volgen als je wilt maar in mijn jonge jaren had je dat niet. Ik heb in zoveel verschillende bandjes gezeten, veel (kortstondige) invalklussen en (kortlopende) projecten gedaan in diverse muziekgenres. Ergens in de tijdlijn heb ik ook nog eens een commerciële homestudio gehad voordat jan en alleman ermee begon en heb ergens in die periode een diploma behaald voor Audio engineering. De diversiteit, daar zit het hem in. Dat is de reden waarom ik tot op de dag van vandaag nog steeds gemotiveerd ben en mijn bas niet aan de wilgen heb gehangen. Het houdt me scherp en fris. Velen weten niet wat het inhoudt om muzikant te zijn en denken vaak dat ik gewoon wat hobbymatig loop te pielen op m’n instrument. Hier deel ik mijn visie, mijn filosofie, mijn gedachten en ervaringen over hoe ik de dingen zie en beleef als een autodidact muzikant/bassist, die naast een fulltime baan bezig is op professioneel niveau. En omdat ik alles schrijf vanuit mijn perspectief is dit mijn waarheid wat niet per se de jouwe hoeft te zijn. Ik neem jou hier mee in mijn leven als muzikant.

Als 10 jarig jongetje kreeg ik een Spaanse gitaar voor de kerst en leerde mijn eerste 3 akkoorden erop spelen. Amper een jaar later is de basgitaar op mijn pad gekomen. Al vanaf dat ik een een jaar of 5 was luisterde ik meteen naar de basgitaar als er thuis muziek op stond. Het sprong er voor mij helemaal uit op de een of ander manier. Ik kan me ook nog herinneren dat ik die funky baslijn van de openingstune van de serie Dallas helemaal kon meezingen. Achteraf wel apart als ik er zo over nadenk. Maar echt muziek maken begon voor mij in de kerk, de kerk van mijn opa de predikant. Ik kreeg op mijn 11e jaar een Fender Music Master basgitaar en een kleine Ampeg basversterker waar ik voorin de kerk samen met twee gitaristen de liedjes mocht begeleiden. Dit was toch wel het begin van het muzikanten pad die ik nog steeds bewandel. Ergens begin jaren ’90 begon ik naar jamsessies te gaan in het centrum van Amsterdam. Ik werd zelfs een van de vaste huisbassisten in Café de Korte Golf. Vandaar begon het eigenlijk een beetje te lopen voor mij. Ik werd her en der gevraagd om mee te spelen en zo leerde ik vele andere muzikanten kennen. En wat wilde ik toen graag de bassist worden van Lois Lane en Candy Dulfer…droomde er zelfs stiekem van. Als ze me nu zouden bellen dan zou ik trouwens nog steeds een gat in de lucht springen hoor! Er is in de tussentijd natuurlijk heel veel gebeurd maar daar zal ik aparte blogs aan wijden. Wat mij het meest is bijgebleven in al die jaren zijn mijn allereerste bandjes Insert Ready en Glow. Een viertal muzikanten van deze bandjes zijn, na meer dan 35 jaar, nog steeds mijn beste vrienden die vroeger ook het doel hadden, net als ik, om de wereld met onze muziek te veroveren. Een andere bijzondere ervaring waren de 41 avonden en nachten die ik achtereen heb gespeeld op Ibiza in de zeer bekende muziek nachtclub Teatro Pereyra in 1996 met Soul zanger Jimi Bellmartin (R.I.P.) die in 2018 trouwens de winnaar was geworden bij de eerste editie van de “The Voice Senior”. Door de vele intense ervaringen in deze nachtclub is deze bijzondere periode een ommekeer in mijn leven geweest. Ook een bijzondere ervaring waren mijn twee jaar in de band van blueszangeres AJ Plug die trouwens ook de prive chauffeur is van de “snor” Johan Derksen. Tja, voor de rest moeten jullie maar mijn blogs maar gaan lezen hoor…;-)… too much to tell!

Ik ben vaste bassist bij zangeres Joanna Bridge en daarnaast ben ik aan het freelancen in diverse muziekgenres. Mijn persoonlijke muzieksmaak neigt naar de Soul, Funk en JazzRock/Fusion maar uiteindelijk speel ik waarvoor men mij vraagt. De bassisten waarmee ik ben opgegroeid en mij hebben geinspireerd om te gaan bassen zijn o.a. Anthony Jackson, Marcus Miller, Pino Palladino, James Jamerson, Jaco Pastorius, Jeff Berlin, Victor Bailey, Nathan East, Abraham Laboriel, Jimmy Haslip, Mark King, Louis Johnson en nog vele anderen.

Als je het leuk vindt om mijn blog te volgen, scroll dan helemaal naar beneden en druk op “Abonneren”. Je krijgt dan mijn allerlaatste blog direct in je mailbox….#basstalk&more.

Check mijn foto’s, video’s en de andere pagina’s op de site en voel je vrij om te reageren!

Veel leesplezier!

Welkom bij My Mind My Soul & My Bass!

RickEau LeauBass speelt hier op zijn Yamaha BB1024X met Phil Jones Bass amplification

Nieuwste blogs

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.

Wil je op de hoogte blijven van mijn blogs?

© 2021 LeauBass

2 comments

 1. Delano · september 25, 2020

  Wat een prachtig avontuur en een bijzondere voorstelling.
  De show was geweldig, de band top en Joanna stal de show en wat een mooie manier om het toch gevoelige verhaal op een indringende en doordacht volle manier te vertellen.

  Geliked door 1 persoon

  • leaubass · september 26, 2020

   Fijn dat jullie genoten hebben van de show en leuk dat jullie erbij waren! 🙏

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s