Blog #2 – Las Negras (2)

Het is alweer woensdagmiddag en ik ben nu alweer over de helft van mijn vakantie. Ik doe gewoon lekker een hele dag niks maar dan ook niks anders dan lezen, slapen, lekker eten, drinken, mental support en klankbord zijn. Klinkt grappig he, maar het is gewoon zo…🙂.
Toegegeven, ik kan dat nu eenmaal ook heel erg goed…gewoon niks doen. Gewoon chill, gewoon zen. Volgende keer als ik op reis ga neem ik echter wel een mini basgitaar mee om wel te kunnen blijven instuderen en oefenen. Ik mis het bassen en de gigs gaan ook gewoon door.
De tijd dringt nu voor de liedjesschrijvers om me heen. Ze moeten hun songs voor morgenavond zien af te krijgen. Als een “fly on the wall” beleef ik het hier allemaal mee.
Ik beweeg me hier in het Spaanse hotel zo onopvallend mogelijk tussen de zwoegende songwriters door en maak met sommigen een gezellig praatje en vraag hoe het gaat.
De sfeer is heel goed binnen de groep en de spanning stijgt ook een beetje. Iedereen is nu heel erg gefocused om hun song helemaal af te krijgen. Ik hoor op dit moment letterlijk ieders liedje door de gangen van het hotel galmen…prachtig gewoon. Morgen overdag is hier, denk ik, dan ook nog de tijd voor hun om de songs op te nemen en de puntjes op de i te zetten. Morgenavond is de grote dag, de vers geschreven songs zullen dan ten gehore worden gebracht door hun zelf ten overstaan van de hele groep. Joanna heeft inmiddels 2 songs geschreven en ze zijn heel erg mooi geworden. Ik ben aan het einde van de middag bij een opnamesessie aanwezig geweest die ze samen had met producer/songwriter Jan Tekstra. Ze hebben samen nog wat verbeteringen aangebracht en volgens mij is ze wel klaar voor morgenavond. Haar inspiratiebron is haar eigen levensverhaal en iedereen die haar goed kent weet dat ze het niet makkelijk heeft gehad en daardoor is de inspiratiebron groot genoeg om uit te putten. Maar ja, je moet het maar kunnen om het in de vorm van een liedje te gieten in een vrij korte tijd. Ik ben daarom ook heel trots op haar.
Als ze in “the zone” zit dan lijkt het haar ook ogenschijnlijk makkelijk af te gaan en gaat ze maar door en door net zolang tot ze de juiste woorden , ritmiek en melodie heeft gevonden. Joanna Bridge is een harde werker, een positief ingestelde doorzetter met een goed werkethiek en toewijding. Ik ben ervan overtuigd dat dit de sleutel is tot succes wat natuurlijk voor iedereen weer een andere betekenis heeft.
Voor mij als muzikant, bassist, mens en partner is mijn lieve Bridge een inspiratiebron…XXX

Las Negras 24 oktober 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s