Blog #5 – Schrijven en content creëren

Er wordt druk geschreven zo op de vroege zondag in huize BridgeDeLeau. Content maken, dat is wat we aan het doen zijn. Ik ben lekker deze blog aan het schrijven en Joanna is bezig voor haar komende theatershow die zal gaan over haar ingrijpende levensverhaal. Een script en muziek schrijven is niet van de een op andere dag gedaan. Hier gaat heel veel tijd en energie in zitten. Deze show wordt samen geproduceerd met de bekende musical ster Linda Wagenmakers die het hele traject ook coached. Het gaat gestaag , er staat al redelijk veel op papier en het raamwerk staat nu. Het is een intensief proces dat begint met een onderwerp kiezen. Daarna het schrijfproces, de muziek uitkiezen en sommige liedjes ook zelf schrijven, muzikanten uitzoeken, marketing, een theaterzaal regelen , decorstukken uitzoeken voor op het podium, een fotoshoot regelen, Youtube, Instagram en Facebook vullen met content om de mensen op de hoogte te houden van wat er allemaal gebeurd in de aanloop naar zo’n show. Nou som ik dat allemaal maar even zo op maar zal best het een en ander vergeten zijn om op te noemen. Je krijgt nu een beetje een beeld van wat erbij komt kijken om dit alles tot stand te brengen. Dit alles wordt ook nog eens gedaan naast een fulltime baan en dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Maar ja, het komt je niet aanwaaien en de financiën om dit alles te realiseren ook niet. Het is ook nog eens intens om helemaal vanuit het niets iets te maken en het zo te vertellen en het zo te zingen dat je zelf niet stikt in de emoties die het onderwerp met zich meebrengt. Het wordt een heftig, emotioneel stuk waarbij je uiteindelijk met een goed gevoel naar huis gaat. Het wordt een show waar de bezoekers nog lang over na zullen praten. Dat weet ik zeker.

De aankomende week gaat veel muziek brengen voor ons beiden. Wij gaan a.s. vrijdag naar een CD presentatie van “Company of Fools” met Ralph van Manen in de Basiliek in Veenendaal. Dan speel ik zaterdag een benefiet optreden voor de Edwin Meyer Foundation op de Scorpio party 2019 in Rijswijk met een gelegenheid formatie “We love Music”. Dit is volgens mij een echte Indo event en dat betekent dus lekker makan makan met veel muziek…:-). En als afsluiter gaat Joanna op zondag een van haar eigen geschreven liedjes ten gehore brengen tijdens een expositie van een kunstenares in Culemborg. We gaan gelijkgestemde mensen ontmoeten deze dagen, heerlijk!

Oh ja, de komende theatershow met de titel “Overleven voor Dummies” zal plaatsvinden op zaterdag 16 of 23 mei 2020 . De precieze locatie wordt heel binnenkort bekend gemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s