Blog #10 – Terugblik op 2016 (re-post)

Op mijn Facebook “artiesten” pagina heb ik twee jaar achter elkaar teruggekeken naar het jaar daarvoor. Ik begin met 2016 en volgende week een terugblik op 2017. Het jaar 2018 had ik overgeslagen want die stond voornamelijk in het teken van onze verhuizing naar Aalsmeer en was nog aan het bijkomen van alles. Maar 2018 zal ik meenemen in de komende terugblik van 2019.

2016

Hoe snel kunnen de dingen in een jaar ineens veranderen? Van de Blues naar de Jazz en van de ene leuke coverband naar de ander.


Afgelopen januari werd ik tot mijn grote verbazing teruggevraagd door zangeres AJ Plug waar ik 14 maanden daarvoor een klein 1,5 jaar mee heb gespeeld en heel Nederland mee door heb getourd. Maar afgelopen juni besloot ik, na een half jaar, toch ermee te stoppen. Als het gevoel zegt dat het niet meer goed zit dan moet je er gewoon mee kappen ondanks dat je weet dat de groep in de lift zit qua succes. Mijn laatste 3 optredens met hun waren overigens de vetste die ik met die formatie (van dat moment) in al die jaren heb gedaan. En die mooie herinnering neem ik mee.


Speelde ik sinds mei 2015 met de Coversolution, een gezellige en leuke coverband met elke keer weer een leuk en verrassend optreden, ook dat is nu voorbij. Afgelopen 15 december was mijn laatste optreden met hun. De koek was gewoon op en dan moet je verder gaan kijken. Ik heb daar erg veel plezier gehad en zal dit clubje fijne mensen zeker gaan missen.


Ergens in september kwam ik een advertentie tegen op FB waar een Jazz Fusion band een bassist zochten. Na auditie te hebben gedaan hebben ze besloten om met mij verder te gaan. Voor mijn muzikale ontwikkeling is dit een stap in de goeie richting. Het vergt wat meer van een muzikant om deze muziek goed te kunnen spelen of überhaupt te kunnen spelen. Samen met drie andere heren maken we de muziek voor ons plezier. Begin januari staat er een optreden gepland en vind dit extra spannend want heb nooit de kans gehad om deze muziek live voor publiek te spelen. Van de Blues naar de Jazz…met de band Jazzeker.


In oktober kreeg ik een mailtje binnen van Coverparty met de vraag of ik auditie wou komen doen. Nu was ik al op zoek naar een nieuwe coverband, komt dit gewoon zo op mijn pad! Hier ook auditie voor gedaan, twee weekjes wachtten en toen kwam het goede nieuws dat ze voor mij hadden gekozen. Inmiddels gisteren het eerste optreden gedaan met de band en de kop is eraf! Heerlijk! Elke dag was het songs instuderen, uitschrijven etc. om maar de deadline te halen. Nu wat meer relaxter nieuw repertoire instuderen. Het bandgevoel wat ik al jaren niet meer had heb ik weer terug en dat voelt lekker! Ik heb hier een goed gevoel bij en hoop dat dit nog lang mag voortduren met deze leuke club.


Hoe allround kan je bezig zijn als muzikant? I’ll love it…I’m feeling blessed!
Ik wens iedereen een fijne jaarwisseling en een voorspoedig 2017!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s