Blog #11 – Voorbereiding theatershow “Overleven voor Dummies” (1)

Het begint…het begint nu langzamerhand ook voor mij. De bassist, het klankbord, de steun en toeverlaat, de partner in crime, de partner van…, moet nu ook aan de bak….yesss!!!

Vorig week hebben we een gezellige meeting gehad bij onze goeie vriend Jeffrey Rademaker, onze gitarist en muzikaal leider. Dit gaat uiteraard gepaard met heel veel lekkere Indo food (zie foto’s) en gezelligheid. Die man kan naast goed gitaar spelen ook geweldig koken! In grote lijnen hebben we de show besproken en welke liedjes er zijn uitgekozen door Joanna. Het gaat er nu om welk liedje wanneer wordt gespeeld in de show. Voor een normale gig studeer ik het hele liedje in maar dat is nu niet altijd nodig. Dit zal binnenkort nog wel even besproken worden welk liedje wel en welk liedje niet in z’n geheel en tot hoever. Er zijn momenten in zo’n show waar we maar een klein gedeelte spelen van een lied. De muziek in deze show dient ter ondersteuning van het verhaal en een exacte timing van de muziek zal hier een grote rol spelen denk ik zo.

De playlist met de liedjes zitten inmiddels in mijn Ipad in het Anytune progamma en nu is het tijd om deze heel vaak te beluisteren. Ze moeten nu in mijn systeem komen zodat ik ze kan dromen. En…de eigen composities van Joanna zijn in demovorm dus zal ik voor mijn baspartijen voor de live band ook mijn gedachten moeten laten gaan en creëren. Ik ben nu zelfs al bezig welke bassen ik zal gaan gebruiken en ook welke basversterking. Want hier kan ik ook nog uit kiezen. Een luxe is het, ik weet het. Maar wat de basgitaren betreft, ik zal in ieder geval een 5-snarige en een 4-snarige fretless Fender jazz bas meenemen. Oh, die fretless gaat zo mooi klinken bij het liedje wat ik in gedachten heb. Kan niet wachten! Misschien dat ik mijn electrische contrabas ook ga gebruiken maar die keuze moet ik nog maken op basis van hoe we die liedjes gaan brengen. Ik weet ook nog niet precies hoe ik de show op “papier” voor me moet neer leggen. Want ik moet ook het script volgen om op tijd te beginnen en om op tijd te eindigen tussen de verhalen door. Ik bedoel eigenlijk, hoe doe ik dat praktisch met de bladmuziek en script op de lessenaar? Anyway, ik kom er wel uit, maar nu ik er zo aan denk…hmmm.

Ik kan met blijdschap zeggen dat de begeleidingsband in ieder geval nu helemaal compleet is. Dat heeft Joanna mooi voor elkaar! We zijn er trots op dat deze mensen met ons mee willen doen. Op Gitaar en onze muzikaal leider: Jeffrey Rademaker, op Keyboards en Piano: Mark Milan, op Drums: Marcel Sapthu, op Saxofoon: Remco Icke en ondergetekende op de bas! Het zijn stuk voor stuk geweldige muzikanten en fijne personen en wij vinden het geweldig dat zij voor deze productie allemaal beschikbaar zijn! Oh yeah!

Onze muzikaal leider gaat nu bezig om het repertoire uit te schrijven, komt in de eerste week van januari hier en ondergetekende gaat alles herhaaldelijk beluisteren voordat ie de bas pakt. Nu ik met de griep op bed lig is daar dan ook alle tijd voor…hatsjoehhh!

2 comments

  1. leaubass · december 19, 2019

    Thanks Glenn!

    Like

  2. Glenn · december 17, 2019

    Weer een leuk blog verslag! Beterschap bro!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s