Blog #13 – Terugblik op 2018/2019

2018

Vorig jaar stond, voornamelijk de 2e helft van het jaar, in het teken van onze verhuizing, ons samenwonen. Vanaf mei t/m eind november hebben we niks anders gedaan dan klussen. Niet in de eerste plaats in ons nieuwe huis maar in onze oude huizen. De ene moest opgeknapt worden voor de verkoop en het andere (huur)huis voor de oplevering. Het laatste was een nachtmerrie, het was zo zwaar maar met hulp van mijn beste vrienden kwam alles gelukkig op tijd af en konden we vanaf begin december bijkomen van dit alles in ons mooie nieuwe huisje.

Qua muziek heb ik vorig jaar een poging gedaan om een eigen bandje genaamd “SoulJazzClub” op te richten samen met Joanna en Jeff maar dat heeft niet lang geduurd. De samenwerking in deze samenstelling liep helaas niet soepel zoals ik had gehoopt. We hadden dan ook 2 jonkies op toetsen en drums en dan heb je zoiezo een generatiekloof die soms niet te overbruggen is. Als muzikanten al om kleine dingen moeilijk gaan doen dan hou ik altijd mijn hart vast voor wat nog komen gaat want het leven van een muzikant gaat nu eenmaal niet altijd over rozen. Je moet “volwassen” genoeg zijn, in meerdere opzichten, om in deze bizzz te kunnen (blijven) werken en om je eigen boontjes te kunnen doppen. Goed je instrument kunnen bespelen is ook niet het enige wat belangrijk is, er zijn zoveel goeie muzikanten. Je attitude, daar komt het op een gegeven moment op neer. Als ik erop terug kijk dan is dit mijn moto: “Ik doe het omdat het kan en niet omdat ik moet”. Ik hoef niet van de muziek te leven en dus moet het leuk zijn en leuk blijven. Deze ervaring heeft mij er toe gebracht om voorlopig als sessie bassist door het leven te gaan en uiteraard als vaste bassist bij alle projecten van Joanna Bridge. Ik vind het heerlijk om verschillende projecten/klussen te kunnen doen zonder mij voor onbepaalde tijd vast te leggen. Ik geniet van diversiteit in de muziek en hou ervan om met verschillende muzikanten samen te spelen. Let’s play!

2019

Het afgelopen jaar was eerst even bijkomen van alle verhuisperikelen en heb me dan ook veel bezig gehouden met muziektheorie, sightreading, wat Youtube vidootjes opnemen, wat invalklussen en uiteraard het opzetten van deze website waarmee ik pas in november mee ben begonnen. De muziektheorie en oefeningen zoals toonladders en akkoordtonen haal ik uit boeken. Ik heb een verzameling bas lesboeken met bijbehorende video. Ik ben geen verzamelfreak maar goeie bas lesboeken kan ik gewoon niet laten staan en horen gewoon in mijn verzameling. Ik vind het leuk. Het lastige is om in die flow te blijven om te studeren. Er komt altijd weer wat tussen en dan heb ik altijd moeite om de draad weer op te pakken en consistent bezig te blijven. Hopelijk gaat dat in 2020 beter. Het grootste gedeelte van wat ik heb meegemaakt in 2019 staan trouwens in mijn blogs die ik de afgelopen weken heb geschreven…check it out! Youtube videos maak ik al jaren. Dat is voor mij ook een soort van dagboek waarmee ik na een bepaalde periode kan zien wat voor ontwikkeling ik heb doorgemaakt of juist niet. Het is ook wel handig als een portfolio. Muzikanten die mij vragen kunnen dan zien wie je bent en hoe je speelt. Want dat vergeet ik te zeggen, vaak ken ik de mensen geeneens die mij bellen om te komen invallen. Of ik ken hoogstens degene die mij vraagt en voor de rest niet. Het komende jaar probeer ik meer Youtube content te creëren, dat gaat zeker wel gaat lukken met de komende theatershow. Ik moet aan de bak vanaf nu, repertoire instuderen en meedenken en opzetten van een website voor Joanna. We gaan het lekker druk krijgen met wat we het liefste doen en dat is muziek maken. Ik heb in het komende jaar ook het plan om les te gaan geven aan de beginnende bassist die ik ook adviezen kan geven over zaken zoals welke bas te kopen, welke versterker, welke randapparatuur, hoe neem ik mezelf op…noem maar op. Ik denk dat ik daar nu wel aan toe ben. Hierover zal ik ik het komende jaar meer gaan over vertellen. Kortom plannen en werk genoeg aan de winkel!

Op de valreep, zondag 29 december heb ik nog een klein optreden te doen in De Vorstin in Hilversum. Het is een open podium in het kader van de Top 2000. Ik ben gevraagd door een zanger die ik heb leren kennen op de Las Negras trip. De andere muzikanten ken ik niet maar die ontmoet ik dan tijdens de repetitie die een paar uur voor het optreden plaats vindt. Ik ben benieuwd, ben nooit in De Vorstin geweest dus het is meteen een mooie gelegenheid om die zaal een keer te zien. Het zijn maar twee liedjes en het is in de middag dus ben zondag weer lekker vroeg thuis bij vrouw en Labradoodle…:-).

Beste lezers! Dit is mijn allerlaatste blog van 2019 en ik wens jullie allemaal een hele goeie jaarwisseling en een heel muzikaal 2020 toe!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s