Blog #14 – Voorbereiding theaterhow “Overleven voor Dummies” (2)

Zo, de feestdagen liggen achter ons. Dat waren heerlijke maar best wel vermoeiende dagen. Zo’n break aan het einde van het jaar is wel lekker maar het haalt mij ook uit mijn flow. Aangezien ik overdag op een financiële afdeling van een bedrijf werk is het aan het einde van het jaar altijd aanpoten voor de jaarafsluiting. Wanneer de meeste werknemers in deze periode achterover leunen, hun zonden van het afgelopen jaar rustig overdenken met een glas wijn erbij en kerstvakantie vieren, mogen de finance mensen vaak een tandje harder gaan werken. Ach, het belangrijkste is dat ik samen met Joanna genoten heb van de hele kerstperiode inclusief de mooie kerstboom, versieringen, buitenverlichting , sociale verplichtingen, de gezelligheid en lekker eten. Gewoon alles erop en eraan…we genieten ervan!

De allereerste concrete voorbereiding is gisteren begonnen. Rond een uur of 19.00u kwam onze goeie vriend en muzikaal leider Jeffrey Rademaker bij ons thuis langs om alles door te spreken. De liedjes worden door hem uitgeschreven en het een en ander zal iets anders gearrangeerd moeten gaan worden zodat deze beter in het draaiboek passen. Het draaiboek is van begin tot eind doorgenomen en de liedjes zijn stuk voor stuk besproken. Onder het genot van een drankje, een snack en later op de avond een heerlijke homemade Thaise noodle soep, hebben we heel veel kunnen doornemen en kunnen bespreken. Spijkers met koppen slaan heet dat. Het is allemaal best wel intensief na een hele dag gewerkt te hebben maar als je het gevoel hebt dat het vruchtbaar is geweest en we weer een stap verder zijn dan geeft dat een voldaan gevoel. En dat voelt goed! Ik schijn dus een liedje op de akoestische gitaar te spelen. Dat is een idee van Jeff. Ik vind het leuk! Dus samen met Jeff op de gitaar, een keer wat anders. Wel spannend hoor want ik heb al jaren niet meer op een podium gitaar gespeeld. Maar ach, het zijn maar 3 akkoorden…maar toch. Als je zo’n show doet moet er een opbouw in zitten natuurlijk maar wanneer plan je nou de pauze? Ook daar is even over gediscussieerd en we zijn eruit. De volgorde van de liedjes is inherent aan het verhaal dus dat wijst zich eigenlijk vanzelf. Er zijn een heleboel zaken die nog geregeld moeten worden maar het verhaal staat, moet nu nog gefinetuned worden en het hele repertoire is duidelijk. Er worden nog een aantal liedjes uitgeschreven in de juiste versie, juiste arrangement en dan op naar de eerste bijeenkomst met de band en de eerste repetitie!

Voor mij is het nu de hoogste tijd om de bas op te pakken en de songs langzaam maar zeker in mijn systeem zien te krijgen. Kijk, het zijn geen ingewikkelde songs maar als je iets goed wilt doen dan is niks makkelijk. Dat zei mijn moeder ook altijd. Sjonge, wat had zij dit leuk gevonden en zou zij ontzettend trots zijn op haar schoondochter en haar zoon. Helaas…

Lieve lezers, ik wens jullie allemaal een gezond en voorspoedig nieuwjaar!

4 comments

  1. joannabridge · januari 5, 2020

    Word een mooie show!

    Geliked door 1 persoon

  2. Glenn · januari 5, 2020

    Leuk weer om te lezen bro, het proces van ‘inleven’ in de liedjes is dus begonnen , succes!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s