Blog #27 – Koffie koffie tijd

Toegegeven, het vele thuis zitten maakt wel een stuk actiever en productiever. Met het mooie weer lekker de achtertuin opgeknapt en al het houtwerk staan beitsen. We hebben het allemaal weer mooi gemaakt voor de zomer. Het doet ook wel rare dingen met mensen. Het lijkt de laatste tijd wel alsof men boos is op alles en iedereen. Terwijl de ene helft zegt op adem te komen is de andere helft helemaal opgefokt en gefrustreerd. Ook ik doe rare dingen door de lockdown. Als ik aan het werk ben overdag dan heb ik de tv de hele tijd aan en kijk met een schuin oog en luister, tussen 10 en 11 uur, naar het progamma Koffietijd. WTF!? Koffietijd? Ja, vind ik gewoon gezellig zo op de achtergrond. Het gaat eigenlijk nergens over, volgens veel mannen dan. Maar al dat vrouwenpraat werkt voor mij gewoon kalmerend naast al die corona toestanden en het doet me ook terug verlangen naar het post-corona tijdperk. Zo onbezorgd allemaal. Ach, zo heeft iedereen nu wel z’n merkwaardigheden en een corona kapsel denk ik zo.

Naast ons dagelijks werk en tuinieren zijn we ook nog steeds lekker bezig met de muziek. Wij doen het er ook niet even bij of even naast. Bij ons is het een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven zoals eten en slapen. We hebben nu ook beiden onze eigen ruimtes waar we ons terug kunnen trekken als we gefocussed bezig willen zijn en elkaar niet willen storen. Hoe blessed ben je als je beiden zo bezig kan zijn en dat het in onze levenstijl past. Soms apart maar toch ook samen. Samen naar iets toewerken, samen naar onze show toe werken en hopelijk een toekomst met heel veel nieuwe mooie muziekprojecten. Belangrijk is wel dat we onze eigen vaardigheden op peil houden en onszelf ook verder blijven ontwikkelen. Dat betekent naast het creatief en productief bezig zijn regelmatig oefenen en (in)studeren.

Met het oog op de toekomst heb ik weer een DAW, een software progamma aangeschaft waar je je muziek mee kan opnemen. Ik heb me er bewust een tijdje niet meer mee bezig gehouden want ik was er wel klaar mee met al die dure aanschaf, updates en upgrades van Logic en ProTools en computers die constant vastliepen. Toevallig kwam ik onlangs het progamma REAPER tegen. Professioneel, spotgoedkoop en neemt niet veel ruimte in beslag op je PC. En aangezien ik hier in huis iemand heb die haar eigen liedjes schrijft is het ook wel handig als we ideeën zelf kunnen opnemen. En laat onlangs nou toevallig een oude kennis aan mij vragen of ik wat songs voor hem kan inspelen op de bas, nou dat is meteen een goeie oefening zijn om het progamma beter te leren kennen! Yup, eerste song inmiddels ingebast en de wav file verstuurd via Wetransfer!

Hey, en dan die single van Joanna, Gebroken Spiegel. Die is dus inmiddels klaar! Die moet alleen nog gemasterd worden en klaargemaakt worden voor de radiozenders. Er moet een radio edit van komen. Maar wat is ie mooi geworden! Een geweldig mooi liedje die ook nog eens geweldig is geproduceerd door gitarist/producer Patrick Drabe van de Lake Side Studio in Loosdrecht. De single is ingespeeld door gerenomeerde studio muzikanten en het achtergrondkoortje is gedaan door een bekende zangeres, en wat heeft zij het prachtig mooi gedaan! Wij zijn uiteraard heel benieuwd hoe de single het gaat doen. De release staat even on hold maar als het zover is gaat iedereen er van weten en horen via alle mogelijke media kanalen.

Een fijne week iedereen, en ik sta die twee minuten even stil om te herdenken en te bedenken dat we onze vrijheid beetje bij beetje kwijt aan het raken zijn op het moment.

One comment

  1. Glenn · mei 3, 2020

    Nice stukje Rickten! Ben benieuwd hoe gebroken spiegel helemaal af klinkt.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s