Blog #39 – Tijd voor MAX TV opname Joanna en band

Het zal onze families, vrienden en kennissen niet ontgaan zijn dat Joanna en onze band afgelopen woensdag 9 september te gast waren bij Tijd voor MAX. En dat was een hele leuke en bijzondere ervaring kan ik je vertellen.

De avond ervoor stonden we met de theaterband nog in de oefenruimte, in Velsen, te repeteren voor de 19e. Iedereen is dan om 20.00u aanwezig om 20.30u speelklaar te zijn. Joanna had echter last van haar keel en was ook oververmoeid dus voor haar was het zaak om deze avond voornamelijk de belangrijkste dingen door te nemen. Aangezien de achtergrondzangeressen ook niet aanwezig konden zijn en omdat wij de volgende dag naar TV MAX moesten was het verstandiger om Joanna eerder naar huis te laten gaan en de band door te laten repeteren zodat zij haar rust kon pakken. Het viel me op dat de band veel vrijer ging spelen en dat er veel meer energie vrijkwam. Het was heerlijk om even op die manier te repeteren met de jongens. Dat was denk ik wel nodig want we zijn heel weinig compleet samen geweest met de muzikantengroep. Zoals ik al eerder schreef in voorgaande blogs, deze theaterproductie is een logistieke nachtmerrie. Maar tijdens deze repetitie avond kwam de volle potentie van de band naar boven. Het was duidelijk dat we plezier hadden met elkaar en dat was mooi om te zien. Spelplezier is zo belangrijk, dat verhoogt ook de motivatie en het moraal van een groep. Begrijp me niet verkeerd maar als je met vier vocalisten samen moet spelen dan speel je waarschijnlijk automatisch wat meer ingetogen waardoor je wat aan power inboet, althans ik wel in deze setting. Misschien komt het ook omdat je met 9 personen in een relatief kleine ruimte samen zoveel decibellen produceert dat je als muzikant je toch wat probeert in te houden om ruimte te creëren. In het theater komt alles wel goed. We hebben dan meer m2 tot onze beschikking en meer techniek die alles in goede banen kan leiden. Ik ging deze avond in ieder geval met een goed gevoel huiswaarts.

De woensdagochtend daarna stonden we 11.00u weer in de oefenruimte om 11.30u speelklaar te zijn. Maar nu in Amsterdam-Noord om de verkorte versies van Gebroken Spiegel en Ik Wil Je Bij Me door te nemen samen met onze invaldrummer omdat onze vaste drummer op deze dag niet beschikbaar was. Aangekomen in de oefenruimte begonnen we relaxed met een kop koffie en een croissantje. We praten even over koetjes en kalfjes en gaan aan de slag. Iedereen van ons heeft de muziek op blad staan dus was het een kwestie van een paar keer doorspelen en wat aantekeningen maken. We waren vlug klaar met repeteren en we konden rustig onze spullen inpakken en waren klaar om richting Hilversum te gaan.

Om 12.45u reden wij met z’n allen richting Hilversum om eerst bij een Italiaans tentje te lunchen en even te relaxen voordat we richting de studio gingen wat zich 1,5 km verderop bevindt. Vanuit hier reden we achter elkaar aan richting de TV studio’s van MAX. Daar aangekomen meteen de spullen uitladen en bij binnenkomst op de studiovloer zag ik zoveel personeel lopen die als een geoliede machine samen aan het werk waren. Aangezien wij allemaal ervaren muzikanten zijn, waarvan er twee van ons als eerder bij MAX hebben gespeeld, stonden we binnen no time speelklaar. Het is zo mooi om te zien dat ondanks men onder tijdsdruk staat, toch aardig en vriendelijk blijft waardoor de totale sfeer in de studio heel relaxed is en blijft. Geen stress, chaos of hectiek. Alles moest wel vlug staan natuurlijk. Nou, ik heb dat wel anders meegemaakt met veel minder grote events. Doordat alles zo soepel en stressloos verliep konden we met z’n allen genieten van alles wat op deze dag stond te gebeuren.

Om 14.30u was de soundcheck en daarna speelden we de liedjes nog vele keren door zodat ze meteen konden repeteren met de camera’s. Ik zag ze voorbij vliegen hoor die dingen. Na ons omgekleed te hebben en geacclimatiseerd te zijn lopen we met z’n allen naar beneden om plaats te nemen voor de show die rond 17.00u begint. Het geluid en alles is perfect geregeld voor ons als muzikanten en voor Joanna was ook alles prima geregeld. Het is nu een kwestie van concentratie want je bent gewoon live on the air! Elke noot moet gewoon bam! raak zijn! Het aftellen begint en het progamma wordt aangekondigd door de presentatoren en dan openen wij Tijd voor MAX. Als ik het zo zeg dan klinkt dat best wel stoer! Gewoon het progamma openen waar die dag 582.000 mensen naar keken! Het progamma ging van start en later in de show kwam het interview met Joanna. Tja, dat heeft heel veel los gemaakt bij vele mensen. Zelfs in de studio was iedereen even stil van het hele verhaal. En dan, dan moet Joanna gaan zingen. En omdat zij de hele tijd die foto’s achter de presentatoren op het scherm voorbij ziet komen krijgt zij een brok in haar keel en wordt ze natuurlijk emotioneel. Dus de mensen die denken dat ze nerveus was, nee dat was de emotie. En ja, probeer maar eens te zingen met een brok in de keel. Zij heeft zich er fantastisch doorheen geslagen…echt respect! Iedereen van ons was gewoon chill en zenn voor en tijdens de uitzending. Dat heeft mede te maken met de familiare sfeer die op de studiovloer hing. Echt iedereen daar is vriendelijk en de presentatoren komen je ook persoonlijk groeten met alle covid maatregelen in acht nemend natuurlijk.

Tijd voor MAX TV opnamedag is voor ons een ervaring om nooit meer te vergeten. Dit was toch wel een kers op de taart. Hopelijk komen er nog vele van dit soort kersjes aan. En nee, het was geen nervositeit maar emotie mensen! Het interview en het liedje zou je dan ook achter elkaar moeten bekijken en beluisteren om Gebroken Spiegel nog beter te laten binnen komen en op je in te laten werken.

Wil je de uitzending terugkijken? Klik dan op onderstaande link:

https://www.npostart.nl/tijd-voor-max/09-09-2020/POW_04776983

2 comments

  1. Anoniem · september 13, 2020

    Mooi geschreven Rick, en echt respect voor Jobi, wij hopen ook voor jullie op nog vele kersen op de taart!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s