Blog #55 – Bassist’s bassist/Drummer’s drummer

Afgelopen week heeft ons klein kikkerlandje twee grote muzikanten verloren. Kwam ik dinsdag thuis van kantoor zie ik op Facebook ineens een plotseling overlijdensbericht voorbijkomen van Charly Angenois. Alhoewel ik hem niet persoonlijk heb gekend kwam dit wel even bij mij binnen. Ik heb hem zo vaak op TV gezien als bassist bij Paul de Leeuw, Cor Bakker en zoveel andere artiesten. Jarenlang kwam hij bij mij binnen in de huiskamer via de beeldbuis, altijd spelend op zijn 5-snarige Tobias basgitaar of Contrabas. Voor mij was Charly de ultieme bassist’s bassist met een grote staat van dienst. Altijd in dienst spelend van het liedje en de artiest, een echte sideman. Hij is voor mij een voorbeeld hoe een ideale sessie muzikant/bassist zou moeten zijn. Voor mij is hij een icoon en vind het heel erg jammer dat ik hem nooit persoonlijk heb mogen ontmoeten. Hij staat letterlijk op mijn lijstje van muzikanten die ik graag de hand had willen schudden. Het was binnen handbereik, het was alleen maar een kwestie van tijd dat ik hem een keer zou ontmoeten. Hij is niet meer en hij zal gemist worden. Van wat ik begrijp uit alle reacties op sociale media is dat hij ook een fantastisch persoon zou zijn geweest. Hij is 66 jaar geworden. Selamat Jalan Charly…R.I.P.

Vorig jaar heb ik met veel plezier geluisterd naar de Podcast van Basgasten met Charly Angenois.

Een paar weken geleden dacht ik een gezellig interview te gaan beluisteren met drummer Oscar Kraal. In de eerste minuut van het interview werd al meteen duidelijk dat hij ernstig ziek is en in het laatste stadium was beland. Hij zou niet lang meer te leven hebben. Ik weer terugspoelen naar het begin van het interview, hoorde ik dat nou goed?! Bemmmm, die kwam ook even binnen zeg! Meer dan 25 jaar geleden heb ik het voorrecht gehad om een aantal sessies met hem te mogen spelen. Er zijn drie drummers, met wie ik ooit heb gespeeld, die mij altijd zijn bijgebleven en Oscar is een van hen. Als je met zo’n drummer speelt dan kan het gewoon niet misgaan. Hij is een drummer’s drummer. Deze geweldige muzikant en sympathieke dude zal mij altijd bij blijven. Hij is 50 jaar geworden. Goede reis Oscar…R.I.P.

Ondanks het slechte nieuws heb ik toch genoten van de Podcast van Humble Heroes met Oscar Kraal

HAAL ALLES UIT HET LEVEN, HET KAN ZOMAAR INEENS OVER ZIJN

One comment

  1. Anoniem · april 3, 2021

    Mooi geschreven bro, het orkest in de hemel heeft er prachtige aanvullingen bij, ‘hemelse’ muziek zal er gespeeld worden…

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s